Mijn webhosting account is gehackt?

De meest voorkomende reden van inbraken op uw hosting account zijn:
  • Het niet up te date houden van CMS systemen zoals Wordpress, Joomla, ... of het gebruik van verouderde of onveilige scripts, plugins of modules.
  • Een inbraak op uw PC waarbij uw account gegevens gestolen worden (vaak voorkomend bij het gebruik van Filezilla FTP)
  • Het gebruik van onveilige, te eenvoudige paswoorden

Elke klant is verantwoordelijk voor het up to date en veilig houden van zijn account. Hou daarom alle software en CMS steeds up to date, zorg voor de correcte rechten op files en kies voor sterke paswoorden.

Enkele adviezen die u best opvolgt als uw account toch gehackt blijkt te zijn:
  1. Vraag een paswoordwijziging aan van uw cPanel account en wijzig alle paswoorden van eventuele CMS systemen of databases in uw account, kies resoluut voor sterke paswoorden!
  2. Upgrade alle CMS systemen, modules en plugins op uw account naar de laatste versies
  3. Verwijder verouderde, onveilige of ongebruikte CMS sytemen, modules en plugins van uw account
  4. Ga na of alle rechten op mappen en files correct staan
  5. Clean uw account en maak deze vrij van alle sporen van de inbraak, het is erg belangrijk dat u alle files nagaat in uw account. We kunnen voor u een scan uitvoeren, vraag ons vrijblijvend omtrent tarieven.
  6. Als u gebruik maakt van een FTP programma, kijk na of u de laatste nieuwe en officiele versie heeft. Vooral van FileZilla worden op het internet tal van gehackte en onveilige versies verspreid.
  7. Controleer elke PC waarop u uw wachtwoorden van uw account of website heeft opgeslagen gehad, heeft u uw accountgegevens ooit doorgegeven aan iemand dient u ook de persoon te vragen zijn PC na te kijken.

Hoe uw PC nakijken op malware of andere inbraken, volg ALLE stappen:

1. Update uw virusscanner en doe een volledige scan van uw PC
  2. Download het gratis programma Malwarebytes (https://www.malwarebytes.org/) en scan uw PC
  3. Download het gratis programma IObit Malware Fighter (http://www.iobit.com/malware-fighter.html) en scan uw PC